вівторок, 28 лютого 2012 р.

Лижі не їдуть, або Речі, яких мені не зрозуміти

Інші люди часом роблять такі речі, що просто не вкладається в голові. Ці речі бувають різні: недорозуміння, інший спосіб звичних дій, або й відверті тупощі. На щастя, тих останніх порівняно мало :)
Я не розумію, як можна 
- пити чай з маслом; кажуть, що це допомагає при хворому горлі. Не вірю. Мої дитячі спогади бунтують, бо мене теж таким поїли, а першити горло переставало, якщо ноги попарити. 
- пити молоко з содою; з того самого розряду ліків від простуди. Повне фе, як можна паплюжити цей найкращий винахід природи, у якому є все що треба для життя? Якщо корова дає молоко без вмісту соди, значить, вона там і не треба. Я вибираю мед. Та й то "вприкуску". 
- ховати лайно під тонким шаром чогось красивого; це стосується усіх можливих варіантів від кілограму пудри на вуграх до штукатурки на гнилих стінах. Все таємне стає явним - перше, є речі, які не приховаєш - друге, підмальовування результату замість усунення причин завжди веде до катастрофи - третє. Ну так? 
- ховати лайно під красивою етикеткою; цього разу я про рекламу. По вашому, ніхто не знає про шкідливість, наприклад, фаст-фуду? Знають, але виробники і продавці постійно відбиваються від закидів. Правда давно нікого не шокує, а коли знаєш і плюси, і мінуси товару, довіряти йому легше в рази. Або цигарки - хто каже, що не в курсі про їх шкідливість, захищає свою шкуру. Нащо робити рекламу типу "продемонструй свою індивідуальність", коли в Україні до стада тих, хто курить, належить чверть працездатних людей? "Не хочеш померти раптово? Убий себе повільно!" - оце була б крута реклама.
- не помічати своїх переваг і боротись з недоліками, яких немає; маю на увазі здебільшого дівочу зовнішність. "Аааа, я важу 68 кг, мені треба худнути!" От уже мені ці кліше і забиті ними дівочі голівки... Суть же не в кілограмах, а у формах. Скільки корові не худнути, ланню вона не стане - чули таке? Та й відколи це згорблена висушена пральна дошка на височенних каблуках - красуня? Може, мені й не відомо, що таке мати більше 68-ми кіло ваги, але що таке ЛЮБИТИ СЕБЕ я знаю добре.
- робити все те ж і сподіватись на інший результат; це вже певне баян. Але якщо сипати у чай так само ложку цукру, він не стане сьогодні солодшим ніж учора. Варіантів багато, можна взяти більшу ложку або насипати дві, або взяти менше води, або запарити інший чай (липа, скажімо, солодка сама по собі), або перейти на цикорієвий напій - у тих, хто його п'є, інша думка про "солодко-не-солодко". А ні, сидять, ниють... Те ж мені.
- вчити когось жити, коли сам у багні; знаю таке, бо і самій часом хочеться. Але я ж на те і homo sapiens, щоб обмежувати свої бажання. "Що ти оце копаєшся тут зі своїм барахлом, краще б на роботу йшов, мандарини продавав..." Знаєте, Білл Гейтс теж колись у гаражі з барахлом копався, та й нічого. До мандаринів не дійшло.
- etc.

Це не все, продовженню бути. Хоча ні, сподіваюсь, що таки ні...
Приймаю усі зауваження.

3 коментарі: