середу, 25 липня 2012 р.

Про Воллі, Екзюпері і про те, що оптимізм треба підкріплювати діями

ВОЛЛ-І бачили? Славний мультик, правда ж? =) Такий жахливо оптимістичний, що аж не віриться. Його гріх було не подивитись, тому я безсоромно нагадаю, про що він, і не сваріться, що це спойлер. 

Якщо я правильно пригадую, починається усе з того, що скількись-там років тому вперед Землю нашу засрали так, що жити на ній стало нереально, тому людиська всілись на кораблика і полетіли у міжзоряне турне, поки планета оговтується і самоочищується, залишивши там одну хорошу річ — робота-прибиральника (от йолопи, а що, не можна було додуматись, що цього замало?
Маленьких дітей зараз і то вчать, що за собою прибирати треба). І от вони собі літають-літають, а ВОЛЛ-І тим часом знаходь на планеті одну-єдину зелену рослинку, тішиться з неї, оберігає її, в тому числі і від робота, присланого від отих колишніх землян, щоб перевірити, а чи раптом зелень не з’явилась. Шляхом складних махінацій сюжету зелень таки опиняється на кораблі, який, виявляється, не хоче, щоб люди його залишали, і намагається від ні в чому не винної зелені позбутись. Її рятують, Воллі щасливий, у нього з’явились друзі, люди дізнались, що зелень на Землі таки є, себто там буцім можна жити і вирішують закінчити турне і повернутись. 

І що? А тупо це все. Я, звісно, оптимістка, але навіть для мене то виглядає настільки вже нереально, що то просто щось із чимось. 
1) Сміття нікуди не поділось. Невже хтось може подумати, що воно випарується якось так саме по собі? Чи що розкладеться за якихось нещасних кілька сотень років? Хм, ню-ню...
2) Зелена рослинка всього одна. Одна однісінька! То ще ж не показник, навіть Наталія Вєтліцкая колись співала: "Одна снежинка — ещё не снег, ещё не снег, одна дождинка — ещё не дождь". Одна рослинка versus орава людисьок, які не знають, що то взагалі таке, не те що як із нею поводитись. Не думаю, що вона виживе в таких умовах.
3) Люди настільки знудились, що ходити не можуть. Не можуть, свині такі жирні і пузаті, як ніби вони не тільки лежали усе своє життя, а ще й мали Мак монополістом із постачання сякої-такої їжі. Ті розніжені людиська тупо не зможуть жити на Землі, яку ще — пригадуєте? — прибирати й прибирати, та ще й не захочуть того робити. Пфф, у них же навіть "зелений — новий модний відтінок синього".

Я не агітую за документальні фільми, я обожнюю мультики, а позитивні мультики — тим паче. Але ж якщо таке дивитись, то можна справді увірувати в те, що безсоромно засрана Земля — це те, що має статись, і що це — нормально. А я за те, щоб діти розуміли: причепурився сам уранці, причепури гарненько і свою планету; чисто не там, де прибирають, а де не смітять. Принципи такі в дошку прості, що просто сором, якщо хтось їх не знає і не передає своїй малечі.

Немає коментарів:

Дописати коментар